layout-wrota-lipiec2014-tlo-roln-kulin

rolnictwo.

 

layout-wrota-lipiec2014-przestrzen

mowiaca przegladarka    slabowidzacy   epuap

lipiec 2019
P W Ś C Pt S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

wrotapodkarpackie.pl

 

layout-wrota-lipiec2014-tlo-wrota-glowna

layout-wrota-lipiec2014-tlo-przedmiot-puste

II Podkarpacki Festiwal Serów

R E G U L A M I N

II Podkarpacki Festiwal Serów

§ 1.
I Postanowienia ogólne Konkursu

1. Organizatorem Konkursu na Najlepszy produkt serowarski w ramach II Podkarpackiego Festiwalu Serów jest Samorząd Województwa Podkarpackiego .
2. Konkurs jest organizowany i przeprowadzany wspólnie z Starostwem Bieszczadzkim. Celem Konkursu jest promocja wyrobów mleczarskich – serów krowich owczych i kozich wytwarzanych samodzielnie w gospodarstwie domowym oraz popularyzacja serów, jako podstawowego źródła wapnia w diecie człowieka.
3. Konkurs służy także wskazywaniu alternatywnego kierunku wykorzystania mleka
w gospodarstwach oraz jako alternatywne źródło dochodów i tworzenia małych przedsiębiorstw .

§ 2.
Warunki uczestnictwa w Konkursie

1. W Konkursie mogą uczestniczyć osoby fizyczne, Koła Gospodyń Wiejskich Stowarzyszenia gospodarstwa ekologiczne Spółdzielnie Mleczarskie małe gospodarstwa rolne gospodarstwa agroturystyczne - mieszkańcy Województwa Podkarpackiego , posiadający umiejętności wytwarzania sera podpuszczkowego.

2. Konkurs jest w 3 kategoriach:
- Sery krowie
- Sery owcze
- Sery kozie .

3. Warunkiem uczestnictwa w Konkursie jest prawidłowo wypełniony formularz zgłoszeniowy i odesłany na adres Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego ul. Łukasza Cieplińskiego 4 35-010 Rzeszów Departament Rolnictwa Geodezji i Gospodarki Mieniem lub na adres e-mail d. Jamrozy @ podkarpackie.pl lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. oraz podpisanie zgody na przetwarzanie danych osobowych w zakresie określonym w oświadczeniu będącym częścią Formularza zgłoszeniowego.

§ 3.
Zgłoszenia do Konkursu

1. Do konkursu zgłosić można ser podpuszczkowy, wykonany osobiście w jednej z 3 kategorii: ser z mleka krowiego lub ser z mleka koziego ser z mleka owczego .

2. Zgłoszenie produktu do Konkursu, polega na dostarczeniu wypełnionego Formularza zgłoszeniowego, zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do Regulaminu, na adres Urzad Marszałkowski Województwa Podkarpackiego ul Łukasza Cieplińskiego4
35-010 w Rzeszowie

3. Termin przeprowadzenia eliminacji 16.06.2019r.

4. Każdy uczestnik Konkursu może zgłosić max dwa rodzaje serów

§ 4.
Rozstrzygnięcie Konkursu

1. Komisję konkursową powołuje Marszałek Województwa Podkarpackiego.

2. Rozstrzygnięcie Konkursu nastąpi podczas II Podkarpackiego Festiwalu Serów. Kapituła Konkursu, w której skład wchodzą przedstawiciele Urzędu Marszałkowskiego, Starostwa Powiatowego oraz instytucji zewnętrznych.

3. Członkowie Kapituły będą oceniać w Karcie Oceny Produktów, której wzór stanowi załącznik Nr 1 Regulaminu.

 § 5.
Kapituła Konkursu

1. Kapituła Konkursu obraduje podczas II Festiwalu Podkarpackich Serów.
2. Pracami Kapituły kieruje jej Przewodniczący, a w przypadku jego nieobecności inny wyznaczony przez Przewodniczącego członek Kapituły.
3. Z posiedzenia Kapituły przewodniczący sporządza protokół.
4. Członkom Kapituły nie przysługuje wynagrodzenie z tytułu pracy w ramach Kapituły.
5. Kapituła powoływana jest na okres trwania II Podkarpackiego Festiwalu Serów.

§ 6.
Finał Konkursu

1. W każdej kategorii zostaną przyznane I, II i III miejsce i po dwa wyróżnienia w każdej kategorii.
2. W szczególnych przypadkach Kapituła Konkursu może zadecydować o innym podziale nagród lub przyznać nagrody specjalne oraz wyróżnienia.
3. Laureaci Konkursu otrzymają nagrodę rzeczową a także wszyscy uczestnicy nagrodę za udział.

 

Załączniki:
Pobierz plik (formulasz zgłoszeniowy sery.docx)Formularz zgłoszeniowy15 kB


aviavalleybaner prognoza

podkarpackie sz perspektywalotniksko

monitoruj podkarpackiepolska pomoc pl 220

move on greentourage