layout-wrota-lipiec2014-tlo-roln-kulin

rolnictwo.

 

layout-wrota-lipiec2014-przestrzen

mowiaca przegladarka    slabowidzacy   epuap

październik 2017
P W Ś C Pt S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

wrotapodkarpackie.pl

 

layout-wrota-lipiec2014-tlo-wrota-glowna

layout-wrota-lipiec2014-tlo-przedmiot-puste

 

14 produkty trad i regpodkarpacki naturalny wypas podkarpacki naturalny wypas2

 

01 stop gmoEfektywnie gospodaruj nawozami 02 ekogala03 nkd04 smaki

05 podkarpackie smaki06 piagro07 pdz 16008 leksykon podkarpackich smakow

09 min rol10 arimr11 przycisk pdo12 pire swilcza

13 ior pib tsd rzeszow

Nwesletter

captcha 

Podkarpackie na Międzynarodowych Targach Polagra Food - Smaki Regionów w Poznaniu

DSCN1203xWytwórcy tradycyjnej żywności z województwa podkarpackiego mają kolejny powód do dumy. Podczas tegorocznych Targów „Smaki Regionów”, które odbyły się w dniach od 23-26 września br. zdobyli, aż cztery „Perły”- ogólnopolską, prestiżową nagrodę przyznawaną za najlepsze regionalne smakołyki. Podczas uroczystej gali finałowej, która odbyła się 24 września na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, laureatom gratulował Lucjan Kuźniar Członek Zarządu, doceniając ich wkład w kulinarny dorobek województwa.

Produkty z naszego regionu od lat znajdują uznanie konsumentów z całej Polski, a przyznawane co roku nagrody potwierdzają wysoką jakość, smak i walory zdrowotne naszych produktów tradycyjnych. Wśród nich są cztery produkty: Ser podpuszczkowy z nutą leśną – Gospodarstwo Agroturystyczne z Bukowca Bożena Wisła, Ser dojrzewający Wólczan – Leda Ser Leszek Jakimowicz Krowica Sama, a także Szynka w rozmarynie – ANMAR-BAR Anna Surmacz - Kałamarz Rogóżno oraz Nalewka jeżynowa leśna z Ulanowa wytwarzana przez Marię i Mieczysława Łabęckich z Ulanowa.
 
Na stoisku Województwa Podkarpackiego byli także przedstawiciele Centrum Promocji Biznesu w Rzeszowie razem z firmami branży spożywczej. Smaki Regionów to wyjątkowe wydarzenie dla osób, które odżywiają się zdrowo i cenią produkty od lokalnych dostawców. Na Targach nie zabrakło ekologicznej, certyfikowanej żywości z całej Polski. Był to czas na poznanie regionalnych potraw i produktów, stanowiących dziedzictwo kulinarne, które są przygotowywane według dawnych receptur. Nasi producenci chwalili się tym, co mają najlepszego. Nie zabrakło więc wędlin, kiełbas, produktów garmażeryjnych, wód mineralnych i słodyczy, w tym cukierków, ciast i ciasteczek. Na stoisku naszego województwa prezentowało swoje wyroby sześciu wystawców: Firma Handlowo-Usługowa JUVITA z Dulczy Wielkiej (powiat mielecki), Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe MATEO Stanisław Cabaj z Dębicy (powiat dębicki), Uzdrowisko Rymanów (powiat krośnieński), Cukiernicza Spółdzielnia ROKSANA ze Strzyżowa (powiat strzyżowski), Fabryka ciast i cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia (powiat jarosławski) i Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego TAURUS (powiat dębicki).
 


aviavalleybaner prognoza

podkarpackie sz perspektywalotniksko

monitoruj podkarpackiepolska pomoc pl 220

move on greentourage