layout-wrota-lipiec2014-tlo-roln-kulin

rolnictwo.

 

layout-wrota-lipiec2014-przestrzen

mowiaca przegladarka    slabowidzacy   epuap

maj 2018
P W Ś C Pt S N
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

wrotapodkarpackie.pl

 

layout-wrota-lipiec2014-tlo-wrota-glowna

layout-wrota-lipiec2014-tlo-przedmiot-puste

III Podkarpackie Smaki Myśliwskie

agroW  dniu 30 lipca 2016r. podczas  Targów Rzemiosła, Przedsiębiorczości i Leśnictwa „AGROBIESZCZADY” w Lesku przeprowadzono  III edycję konkursu „Podkarpackie Smaki Myśliwskie”.

Komisja konkursowa  obradowała w następującym składzie:

Izabella Byszewska – Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego,

Wiesław Kuzio – Wicestarosta Leski,

Jacek Niemczyk – Naczelnik w Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Krośnie

Krystyna Malinowska – Kierownik w Podkarpackim Ośrodku Doradztwa Rolniczego
w Boguchwale

Adam Skiba – Zastępca Dyrektora Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego,

Dorota Jamrozy – Kierownik Oddziału Wielofunkcyjnego Rozwoju Wsi i Żywności Wysokiej Jakości w urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego

Krystyna Gałuszko Rakoczy – Radna Powiatu Leskiego.

Po dokonaniu degustacji i oceny zaprezentowanych potraw i produktów komisja konkursowa przyznała następujące nagrody i wyróżnienia:

W kategorii dania i potrawy z dziczyzny:

I miejsce Bronisława Szczur – Koło Gospodyń Wiejskich z Jasionki za Gulasz z dzika

II miejsce Bożena Wisła za Pieczeń z sarny

III miejsce Wiesława Szpond za Gulasz a sarny

wyróżnienie – Stowarzyszenie przyszłość dla Dąbrówki za Pieczony przelatek

wyróżnienie – Krystyna Blok za Pasztet z dziczyzny.

W kategorii wędliny i wyroby wędliniarskie z dziczyzny:

I miejsce PPHU ANMAR z Rogóżna Anna Surmacz Kałamarz za Szynkę z dzika pieczoną w cieście chlebowym w piecu opalanym drewnem.

II miejsce Bar Taurus za Kiełbasę z dzika

III miejsce Danuta Kozicka za Szynkę z dzika

Wyróżnienie – Zakład masarski NIEMPOL za Pasztet z zająca markowski

Wyróżnienie – Masarnia Osip s. c. za Kiełbasę z dzika.

W kategorii napoje regionalne i przetwory z runa leśnego:

I miejsce – Jerzy Łysikowski za Żubrówkę

II miejsce - Krystyna Wronowska za Bieszczadzką Śliwowicę

III miejsce – Ewa Toczek za Nalewka z tarniny

Wyróżnienie Irena Dziędzioł za Dżem z jagód leśnych

Wyróżnienie - Paweł Grzesik za Laskówę.

Impreza cieszyła się olbrzymią popularnością, odwiedziło ją około dwa tysiące osób. 

13640771 1764145233799502 5658482191984988109 o 13640777 1764145103799515 3047645092790062876 o



aviavalleybaner prognoza

podkarpackie sz perspektywalotniksko

monitoruj podkarpackiepolska pomoc pl 220

move on greentourage